Länktips

Några facebook-grupper

Allmänna Bibliotek

  • Alvin (En digital portal till samlingar på Uppsala universitetsbibliotek)
  • Enköpings Bibliotek  har ett släktforskarrum med en hel del referenslitteratur och datorer med släktforskarprogram. Kontakta bibliotekspersonalen.
  • Kungliga Bibliotekets samling av historiska svenska dagstidningar i digital form. Sökbart, testa t.ex. ”anders andersson” samt bestäm en tidsperiod t.ex. från 1891-01-01 till 1861-06-30. När du hittat en intressant artikel som du vill spara är det lätt att klippa ut den och spara som pdf eller på papper med de verktyg som finns längst ned på sidan.

DNA

Riksarkivet

Lantmäteriet o Riksantikvarieämbetet

Rötter

Stockholms stadsarkiv

  • Stockholms Stadsarkiv   Du kommer direkt till ”Hitta i arkiven” för att enklare hitta rätt information. Den nya ”Hitta i arkiven” ger tillgång till samma databaser/register som tidigare, men sökmöjligheterna är utökade. Här hittar du t.ex ”Rotemansarkivet” och ”Äldre kyrkböcker”. Alla register i bokstavsordning.

Blandat

Två finska sökbara arkiv, med möjlighet att välja svenska som språk

Med abonnemang

  • Arkiv Digital här finns nyheter och blogg. Här kan du skaffa abonnemang på AD.Online som är en stark konkurrent till SVAR. I ”Kalendarium: Tidigare evenemang” kan man hitta en hel radda av videoföreläsningar som visar hur man kan använda programmet. T.ex. Tips och länkar efter föreläsningen om ”1900- och 2000-talsforskning”.
  • My Heritage kunskapsbas.
  • I ABF-lokalens datorer finns 5 datorer med AD.Online-abonnemang som Enecopia Släktforskarförening betalt. De datorer som har licens är nummer: 5, 6, 7, 8, 9.
  Har du tips om fler länkar? Skicka till  John-Eriks e-post Vill du fundera över hur hemsidans sidor och innehåll är ordnade, se ”Menystruktur”